14.03.2009

3 exemple de oameni nervosi

Mă enervează:

1. Mă duc să duc dvd-ul cu Mandrie si Prejudecata înapoi la locul de închiriat dvd-uri. întârziasem 5 zile, de sâmbătă pănă miercuri. Intru şi mă întâmpină aceeaşi tanti care altădată când intrai să închiriezi vreun film te întreba " ce vrei ? " pe un ton de parcă i-ai intrat în apartament. Începe să se ia de mine că de ce nu răspund la telefon, că e imposibil, că de ce nu l-am adus, bla bla. O întreb "dar care e problema, că banii tot vii dau. " Îmi dă un răspuns incoerent şi ilogc. Şi-mi zice răstit că dacă ziceam că ţin filmul atâtea zile nu mi-l dădea.
logică de fier: în alea 5 zile a câştigat mai mult deoarece era puţin probabil ca altcineva să închirieze filmul tocmai atunci {mai ales că tot timpul cât am fost acolo, dvd-ul era neînchiriat. de nimeni}.
putea să tacă.

2. Doamna E., administratoarea şcolii (ori ce meserie are), e tot timpul nervoasă pe elevi. Aproape în fiecare zi caută ceva. Chiar dacă e de N ani în şcoală, nu are idee unde sunt plasate clasele, şi trebuie să ne întrerupă în oră, să întrebe răstit. Niciodată nu salută, nu îşi cere scuze pentru deranj. în timpul orelor deschide brutal uşa, îşi dă seama că a nimerit prost, şi o trânteşte înapoi. Exemplu de bună educaţie şi bune maniere, copii !

3. Doamnele supraveghetoare de la diverse concursuri, pentru care alea 2-3 ore petrecute la şcoală par a fi un iad, după cum încep a se răsti la noi. Astăzi, o doamnă, nu se putea lipsi de replici precum "se descurcă mai bine a 7a decât ăilalţi mari. ce copii! {dispretuitor}". Când i-am zis că aşa am primit foaia de concurs, cu cerneală pe ea, se uită urât şi zice că nu-i adevărat, că am murdărit-o eu. Trebuie să se răstească atunci când un copil nu înţelege, îi e greu să repete fără să adauge interjecţii de superioritate. E un concurs. Nu trebuie din pct. de vedere profesional să încurajeze copiii şi să facă o atmosferă plăcută.
Trebuie doar bune maniere.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sistemul scolar e cam asa: aia care au ceva de zis trebuie redusi la tacere, pentru ca aia sunt un pericol mare pentru ceea ce comunistii care au supravietuit au construit.
Astfel, vor fi alesi doar cativa care vor fi "purtati" pe brate, pentru ca aia sunt mitocani si nu realizeaza ce si cum. :)

Parerea mea.

Administratoarea scolii tale imi aminteste de secretara scolii mele.
Eu ma inteleg bine cu ea, o salut mereu zambind, dar cand sunt multi elevi la un loc e acida...rau de tot. :)

O zi insorita va doresc!

allé spunea...

La fel ! :)

Simplu spunea...

Ei bine si asta este un bun exemplu pentru care majoritatea copiilor din ziua de azi sunt destul de prosti pentru varsta lor. Adik cei ce cred ca stiu raspunsul unei intrebari tac pentru ca se sperie de un eventual esec si nu vor sa fie facuti cu ou si cu otet de catre profi. In timp ce aia "smecheri" (tot de elevi e vorba) raspund indiferent daca ceea ce spun ei este corect sau gresit. Atata prostie in jur de n'ai vazut asa ceva.

Raluca spunea...

O experienta de la olimpiada de romana:...eu incercam sa ma concentrez cat mai bine( si nu numai eu)...iar doamnele supraveghetoare beau cafea si discutau despre reducerile de la mall si despre nush ce haine dragutze a vazut una din ele....plus ca s-au plans tot timpul ca trebuie sa stea langa noi 3 ore.