06.07.2009

casa cu motani şi căpşuni

Aş vreau să am o casă mare, atât de mare încât să pot valsa fără să mă lovesc de pereţii albi. Pe balcon voi avea lămâi, iar în faţă marea, ce-mi va orchestra simfonia serii. În spate voi avea o grădină mică în care voi creşte roşii şi castraveţi din aceeaşi plantă, sfeclă şi nuci, iar porumbul va fi mereu înflorit ca să mâncăm porumb fiert în timp ce stăm şi privim stelele. La ferestre îmi va zâmbi o floarea soarelui puţin mai îndrăzneaţă, ce ţine de mână margarete şi flori de camp.

Gardul viu va ajunge până la felinare, iar când sunt tristă, salciile îşi vor arunca braţele lungi ca o patură deasupra mea. În spate de tot vor fi strawberry fields, iar toată casa va fi înconjurată de tei şi cireşi care nu fac cireşe, decât flori ce nu mor decât la sfârşitul lui septembrie. Motani tigraţi şi pisoi cu pete de lapte pe botic se vor lupta prin iarbă dar nu se vor răni, iar în fiecare dimineaţă un pisic pufos va anunţa degrabă cocoşul cel falnic că e ora nouă şi şapte minute, iar el va mai trage un somnic de şase minute şi apoi, după ce se va deştepta, va cânta un cucu-rigu asemeni cântecelor de la castelele cu printi si printese.

Casa mea nu va avea pereţi, va avea doar ferestre pe care voi privi cu ochii mari, deschişi, minunându-mă cu lejeritate de atâta sublim ce se piteşte sub câteva raze de soare leneş.
Casa mea va mirosi a tei, a frezii şi a plicuri de ceai, a voiaje depărtate, a vise epuizate, a romanţe dulci, romane vechi şi seri de vară.

Aş vrea...

3 comentarii:

Vali spunea...

E pur si simplu prea frumos ce ai spus aici :x

Andreea. spunea...

ador mirosurile ce apar in casa ta:x

teiul ma fascineaza..si mirosul de vise:x

pur si simplu le ador..si ador casa ta:x

Ina Todoran spunea...

Superb! Ai merita un 10*** pe lucrarea asta! Superb. M-ai facut sa visez...