10.06.2009

turismul în românia

O să fiu critică, ca şi când le-aş ştii pe toate. Părere de expert, ce ştiţi voi.
Totuşi, un vag simţ al esteticului am !
+ acesta este primul articol al meu care se vrea a fi serios, business, de divertisment, actual.
La un search pe Google, site-urile ce prezintă România se arată astfel:

1.



Eminescu, poetul naţional nu apare. Nadia e ultima scrisă. Dar nu pot să-mi dau seama care-i logica ordinii. După nume, alfabetic - nu. După data naşterii - nu. După domeniul de activitate - nu. Celebrul nostru Dracula nu este menţionat nici unde.

bine, acum să fac şi eu pe deşteapta: totuşiiiiiiiii, aia e cartea noastăr de vizităăă... n-ar fi fost mai respectuos, interesant, atrăgător, să fie scrişi mai mult de 9 oameni de renume din România ??
Ah...
"Romanians are by nature fun loving, warm, hospitable, playful, with an innate sense of humor."
Adică asta suntem noi: iubim distracţia, avem haz şi suntem jucăuşi.

2.



site-ul ăsta are reclame ... adsense ???
tristttttttt !

3.



nu zău ! sigur o să deschid pluginul ăla. site-ul arată chiar atractiv... mă rog, dacă am fi fost cu 10 ani în urmă... poate.

Super până acum !
hai să ne relaxăm ochii cu nişte imagini din frumoasa, super-bine promovata Românie...
google.com
ne afişează chiar pe prima pagină imagini încărcate cu bogăţia istorică a patriei:





eu zic să mai căutăm... românia, simplu. trecem de drapel, şi ajungem la a 3-a pagină. aici ne sunt prezentate mirificile peisaje ce cred că au inspirat cei mai iluştrii pictori. not !


cred că de aceea turismul e în floare. să fim serioşi - Internetul nu trebuie neglijat. Googlelul nici atât. Mai ales în 2009.

p.s.: cred că după postul ăsta o să mă angajeze Elena Udrea

p.s.2: nu m-am luat de România. Imaginile acelea nu ne sunt caracteristice. Am remarcat doar felul în care este promovată patria pe Internet.

UPDATE:
îmi place clipul de promovare :



via adrian georgescu

11 comentarii:

sorin spunea...

Da, te va angaja...Te pricepi la promovat si facut reclama:D

Anonim spunea...

ultimele imagini....chiar ne arata ce e cu adevarat pe aci'.

Rae spunea...

hai ma Alle, te simti vinovata pentru ca ai deschis ochii si ai vazut unde traiesti?

jorjh spunea...

Ha? eminescu? hai maaaaaaa.. nu-mi zi ca tu chiar consideri ca ala a fost cel mai mega poet roman. Cat timp a trait a fost un chele ieftina in drum, si numai dupa ce o murit s-a trezit Maiorescu sa ii faca umpic de reclama sa stie lumea ca unii scriu poezii de plictiseala. Da, din lipsa de alte alternativa sa zicem ca el ar fi cel mai bun poet roman ( 8-| ), da poet national? Veci pururi.. fiecare vede ce vrea in poeziile lui si putem sa le gasim 1000 de sensuri diferite, dar aia nu inseamna ca le-a gandit el pe toate cand a compus si ii un fel de geniu neinteles!

Anonim spunea...

cu siguranta e loc de mai bine ! sa speram ca o sa se shimbe treaba :)

Răzvan spunea...

Stop watching TV!
Eu de cum am auzit de aia cu "Land of Choice" am ignorat-o total. Atât e de stupidă că numai ţi-ai pierdut vremea să demonstrezi că e o idioţenie.
Poate nu pentru ăia din Pipera sau ăia din Guvern sau Parlament, dar pentru mine, ăla care merge cu tramvaiu şi cu tren, reclama aia e de-a dreptul jignitoare.

julie spunea...

da! o sa te angajeze si o sa ai multe succesuri !! asta pentru ca traiesti in the land of choice:D

Anonim spunea...

din pacate,cu toate site-urile,clipurile de promovare si 'the land of chioce'-urile tot sterge cineva pe jos cu noi( colajul cu
imaginile de la alegerile europarlamentare cu batrana care voteaza si are in spate steagul tarii de la bbc parca)Pe toti ii prezenta frumos,unii in costum popular,una era studenta la conservator,numai noi cu tiganca noastra la urne...sau incidentul cu lucescu...nesimtitii,cred ca orice am face tot vor gasi ceva de rau despre noi.

Unknown spunea...

Eminescu, Nadia, si mai toate persoanele astea reprezentative care zici tu ca merita mentionate, nu prea merita mentionate pentru ca: eminescu e mort si nu nu mai intereseaza pe nimeni.Hagi, nadia, etc. nu merita mentionati pentru ca nu ai sa ii vezi niciodata pe strada, Dracula....hai sa fim seriosi, nu e al nostru. Cand faci campanie de promovare a unei tari trebuie sa arati lumii ce o sa vada la noi in tara... munti, rauri, peisaje de neuitat, sarmalele, etc si foarte multi tigani, ce sa mai ocolim. Oriunde te uiti vezi cel putin un tigan... In toata lumea sunt tigani dar la noi sunt cei mai rai... NICIODATA Romania nu o sa se poate vinde in strainatate cand tiganii fac ravagii... Oamenii gandesc in felul urmator:" daca imi da in cap la mine in tara, la el ma omoara cu siguranta". Turistilor le e frica sa intre in Romania, le e frica sa nu isi strice masina, le e frica sa nu se imbolnaveasca din cauza mizeriei, le e frica sa nu fie furati.

Unknown spunea...

Am uitat sa zic...
La noi si preturile sunt foarte mari... comparativ cu alte tari. Eu cel putin, prefer sa ma duc in Austria la munte sa cheltui intr-o saptamana 1000 de euro decat sa merg in Brasov sa vad pitipoancele si cocalarii spargandu-se in figuri... si sa cheltui si mai mult. Rade lumea de noi, degeaba avem un Hagi daca nationala la momentul actual ia bataie de la lituania si se chinue cu albania sau mai stiu eu cine, degeaba avem o Nadia daca numai putem sa castigam nici o medalie la campionatele mondiale si europene, degeaba avem un Eminescu cand noul val de scriitori este promovat in tramvaie(in iasi cel putin).Noi ca persoane ce locuim in tara asta nu putem face nimic. Vorba romaneasca "peste de la cap se impute". Conducatorii nostri sunt vinovati in primul rand de situatia in care am ajuns si in al doilea rand noi suntem pentru ca suntem prosti si il alegem!!!

allé spunea...

Anonimule, e trista situatia. Dar de-aia avem Ambasadori si alte celea, nu ? Sa vedem ce vor face si Europarlamentarii :)