29.06.2009

părul... PĂRUL !

Coroană ce-ţi îmbogăţeşte capul... fire de păr mângâindu-ţi spatele şi umerii, într-un surâs al soarelui ce-şi împleteşte razele cu... STOP!

Ceea ce voiam să zic este că am un fel de cult al părului. Ceva de genul... "arată-mi ce păr ai ca să-ţi spun cine eşti". Plus că la asta se mai adaugă şi felul în care-l îngrijeşti, în care e prins, alea alea - chestii ce mă fac să te judec aspru, la sânge. Hai să nu hiperbolez, dar sunt pe-aproape.

Părul e un prilej de metamorfoză. Nu pot să zic că de mâine sunt Super Man/Girl dacă n-am părul curat, tăiat, niu heir staiăl. Nu se poate. Prima oară schimbarea vine din suflet, dar sufletul şi podoaba capilară sunt aproape complementare (da, iar hiperbolez: obsesie !). Nu vă mai împărtăşesc criteriile selecte şi preferinţele-mi fine privind subiectul, că vă plictisesc, şi şi-aşa părul meu nu se supune nici unei legi a fizicii, logicii sau bunei cuviinţe. Nici măcar legilor mele.

Aşa...
şi cum ziceam: m-am tuns. Serios. De mulţi ani nu l-am mai avut aşa de scurt. Mai greu e să mă obişnuiesc cu el... ştii tu, când îţi vezi faţa în oglindă... te strâmbi... închizi un ochi... apoi pe celălalt... te mai uiţi o dată să te asiguri că ai văzut bine

- Deci...
dacă mâine nu-ţi răspund la telefon, sau vorbesc prea frumos sau respectuos cu tine, zâmbesc prea des sau din contră, mă încrunt... ştii care e motivul ! ...the precious hair

Vroiam să mai zic ceva foarte important, da' tocmai îmi prindeam părul în coadă şi am uitat .

8 comentarii:

The Fat One spunea...

Din pacate pentru parul meu, mie imi place sa-l tin cat mai scurt... Adica saptamanal iau aparatu' de tuns in mana si mi-l trec prin cap de cateva ori, pana nu raman decat niste mici ramasite. M-am obisnuit cu el aproape inexistent ;))

Iulysa spunea...

Bun..te-ai tuns. Si poza? :D. Noi vrem poza. Altfel nu te credem. Zau.
Pe mine la 8 ani m-au tuns scurt de tot, baieteste...si de atunci m-au lasat cu parul lung si asa va ramane. :)) Ma mai tund ei eu, evident, dar nu mult..si creste repede. :D

Vania spunea...

Cum unii avem păr cam cât domnul Băsescu, nu uităm lucrurile importante, neavând oprelişti...

disa spunea...

In tinerete, ma enervam din cauza parului prea bogat, acum, ca e prea putin...
Natura umana? Vesnic, nemultumita!

Myriam spunea...

Si eu m-am tuns acum recent si e mult mai bine avand in vedere temperaturile de afara.Cred ca cea mai ciudata chestie cand te tunzi dupa ce ai avut parul lung e momentul in care te piepteni si te trezesti cu peria pe spate;))

Georgiana spunea...

"Părul- prilej de metamorfoză", profund, profund...cu tate ca s-ar putea sa ai dreptate! important e sa fii multumita cu noul "look"! zi faina!

allé spunea...

Ungure', important e sa-ti stea bine...
desi mie-mi lace parul mai lungut/liber asa :D

allé spunea...

Illuzoric Dream +)) well... I know I'm weird...

Myriam: :)) daaa... e greu sa ma dezobisnuiesc de sentimentul ca parul imi acoperea spatele...

disa: eh :) me - nu vreau sa apartin acestei 'naturi', desi poate n-am de ales

vania: lucky man !

iulysa: n-am poza... inca