17.06.2009

de ce blogosfera e ceva minunat

Pentru că indiferent de vreme, probleme, breaking news şi crize financiare, cineva se va găsi să zică o poantă, o lecţie de viaţă, şi să însenineze ziua.
Pentru că oameni care au făcut ceva în viaţă, care au luptat pentru a ajunge unde sunt, îţi pot împărtăşi din tainele lor şi îţi oferă sfaturi, gratuit. Cred că nici ei nu-şi dau seama de altruismul de care dau dovadă.
Pentru că dacă vreau să am o stare asemeni unei seri de primăvară, cineva se va găsi să scrie despre fericire, reverii, miresme şi filozofii.
Pentru că dacă vreau să aflu picanterii, chicoteli, nu trebuie decît să ajung pe blogul potrivit, nu să dau bani pe reviste şi ziare de toată jena şi tot jegul.
Pentru că dacă vreau să-mi dau seama pe ce lume trăiesc, pot citi. La doar câteva clickuri distanţă. Mărturii, revelaţii: necosmetizate, neartificiale.
Pentru că dacă sunt nervoasă, pot să citesc revărsări ale nervilor, atât de ingenios scrise.
Pentru că pot să aflu mai multe opinii, pro, contra, neutre, până să mi-o formez pe a mea.
Pentru că de cocalari şi idei cretine pot scăpa la un simplu "esc".
Pentru că sunt nişte oameni extraordinari care, sub masca nick-ului şi a unui url, trudesc, se informeaza continuu. Unii n-au nicio răsplată materială. Fac asta din pură plăcere. Şi ar merita atâtea elogii numai pentru entuziasmul lor creator, creativitate şi avânt !

13 comentarii:

jo212 spunea...

ai dreptate : )

imi place ca cineva se gandeste sa priveasca si partea buna a lucrurilor, parca erau mult prea multi oameni suparati pe bloguri.

The Fat One spunea...

Din pacate nu toti gandesc asa... Multi cred ca daca esti blogger, automat devii un infumurat si un antisocial. Doar o alta preconceptie stupida a vremurilor noastre.

Rae spunea...

blogosfera este ceva minunat pentru ca nu a fost infectata de cocalari si pitzipoane
asta mi se pare cel mai frumos aspect, un loc cu oamnei civilizati, care stiu sa lege 3 cuvinte (bine, nu toti)

Deme spunea...

@ Rae: Cu regret trebuie să te anunţ că există totuşi cocălari şi pitzipoance în blogosferă - accesul nu este restricţionat, aşa că nimeni nu te opreşte să îţi faci blog. Aşa au apărut maneliştii care scriu despre duşmani şi piţipoancele care se cred mari şi tari sau o critică pe Bad Pitzi... sad but true.

Alinush spunea...

Ma bucur ca ai incercat sa scoti in evidenta partea roz a blogosferei, stii si tu ca asta e doar o mica bucatica din ceea ce e cu adevarat blogosfera romaneasca, dar hai sa nu stricam optimismul si pozitivitatea postului.

Felicitari pentru post.

Everzor spunea...

Blogosfera e uneori prea complexă, mă confrunt des cu ideea ''de ce aş mai continua?'' Dar măgândesc că nu am nimic de pierdut, ba chiar am de câştigat şi câştigul s-ar putea chiar materializa. Până atunci, rămânem cu răsplata sufletească.

Tomata cu scufita spunea...

Nu stiu daca esti din Timisoara, dar daca esti, poate vrei sa vii azi in Unirii la o discutie despre bloguri.

In cazul in care nu vii, cu permisiunea ta, voi vorbi despre acest post al tau pentru ca e asa de bine punctat ce ai spus tu aici incat daca n-as avea blog, mi-as face unul pe loc. :)

cb spunea...

Si pentru ca nu mai poti prosti poporul cu televizorul :)

Si pentru ca e mai spectaculos decat un jurnal de bord.

NU? :)

Vania spunea...

Blogosfera este ceva minunat pentru că mereu se găseşte cineva care să te scoată din blogroll, dându-ţi prilejul să-i răspunzi cu aceeaşi monedă.

laura spunea...

tu as raison , mademoiselle .
:)

cosmixsandu spunea...

wow...perfect spus:D

allé spunea...

cb,
mda... de acord ! si nu exista otv !

rae,
ti-a dat deme raspunsul. eu spuneam ca, desi exista, daca dai ESC, scapi de ei.

jo212,
:)

unguru',
depinde. depinde daca devii cu adevarat antisocial, si daca blogul devine singura preocupare.

alinush,
eu n-am cunoscut inca partea negativa a blogosferei. cu mici mici exceptii nesemnificative.

everzor,
iti urez succes atunci sa castigi si pe plan material. :D suna misto ideea ca la cinspe ani sa faci bani, singur, din ceea ce faci.

tomata,
10x !!! parca ti-am cerut niste detalii :">

laura,
sper sa am dreptate ! :)

cosmin sandu,
:) merci

informatiiprofesionale spunea...

Bun articol! Sigur ca blogosfera se comporta mai bine decat forumurile, dar cred ca inca nu a ajuns ceea ce trebuie. Numai bine!