04.05.2009

Jocuri politice stupide ( boicotarea tezei unice )

Luaţi-vă toţi de profesori, că huo, că nu le pasă, sărmanii de voi, bieţii, prin ce dramă, prin ce tragedie treceţi, sărăcuţii, că se intârzie teza!
Nu zău !
Trebuie să fii un elev mediocru care vrea să pară inteligent (şi nu e) să critici profesorii. Pentru ce? Pentru că merită un salariu ceva mai bun decât al unui vânzător, pentru că merită un trai cel puţin decent?
Dar cine e de vină? Cine e de vină că doamna ministru al învăţământului promite o creştere fabuloasă a salariului, că toţi motanii suiţi la conducere asigură că vor aduce marea cu sarea. Nimeni din aceşti oameni politici nu fac nimic. Nimic. Nici măcar de bun simţ, de obraz, de onoare.

Am citit undeva, pe un blog,
n condamnări ale profesorilor. Că ce, că ei n-au copii în clasele VII, VIII, şi d'aia au făcut grevă. Nu zău. Dar că profesorii au proprii lor copii, nu s-a gândit nimeni?
Vina aparţine oamenilor din stat. Nu ştiu să jignesc, dar, dacă aş avea talentul ăsta, aş face-o.
Dacă e criza, de ce nu e valabilă şi pentru cei din sectorul bugetar...
Statul îşi bate joc. Aşa cum politicienilor nu le pasă de generaţia tânără.
Mi-e silă. Mi-e silă de politică şi de politicieni.
Sper ca profesorii să primească o mărire de salariu. Nu merită să treacă prin astfel de situaţii. Într-un stat civilizat, nu ar trebui să se treacă prin astfel de situaţii.

concluzie: nu mă veţi vedea în politică prea curând.

16 comentarii:

ContraPunct spunea...

Pur si simplu imi este mila de profesori. Azi proful meu de romana spunea ca el ia in mana 11 milioane jumatate. Iar vanzatoarea de la magazinul de la scoala ia 10 jumatate...

DIferenta dintre ei este ca vanzatoarea si-a dat la 35 de ani bacul iar proful meu de romana a facut 12 ani de scoala, 4 ani de facultate, master + 2 ani de doctorat...

A invatat in jur de 20 de ani...

Dar TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!

mike_ spunea...

sunt de aceeasi parere cu voi..dar nu merita sa-ti fie mila de toti profesorii

sorin spunea...

Se merge la santaj si nu e bine. De suferit vor avea copiii...

Everzor spunea...

Ai citit ''O scrisoare pierdută'', alle? Fix acea măsură a lui Caţavencu e folosită şi aici. Ţi-am răspuns pe blog.

Dany spunea...

Ai vrut să spui multe şi a ieşit o mare harababură. În primul rând nu am înţeles nimic din ce ai vrut să zici, decât cuvintele pe care le-ai îngroşat. Data viitoare vino cu motive. Spui că nu ştii să jigneşti, că ai face-o, dar prin acest articol ce ai vrut să transmiţi?

Cristian Lisandru spunea...

Statul îşi bate joc şi de el însuşi, aşa că nu ne mai mirăm de o bătaie de joc în plus. Profesorii şi elevii fiind cei lăsaţi în "offside". Guvernul Boc va rămâne în amintire numai prin cotidienele aiureli la care ne face şi pe noi părtaşi. Cu toate că nu vrem, ni se bagă pe gât toate aiurelile...

Bek00letz spunea...

Si eu sunt de acord ca profesorii au nevoie de salarii mai mari. Si eu sustin ideea cum ca ei ar trebui sa fie pilonii de baza in formarea viitorului neamului and so on...DAR!!! fiindca, in general, imi place sa intorc o problema pe mai multe parti pana imi formez o opinie, am o intrebare, pe care am s-o leg tot de exemplul lui Astigure.

Ea zice ca proful ei de romana, dupa 19 ani de studii, ia doar 11,5 mil. Cate ore lucreaza pe saptamana? Sunt si alte meserii in care castigi aceiasi bani, lucrezi in conditii de stres, sau insalubritate, sau cate si mai cate, mult mai mari decat intr-o scoala. Si culmea e ca multe din meseriile care-mi vin in minte cer si ele studii postuniversitare.

Deci cum e? Le dam 30 de milioane pe luna profesorilor care lucreaza 14-15 ore pe saptamana, in vreme ce parintii nostrii lucreaza pe 20 de milioane 12 ore pe zi? Mai luati in calcul si faptul ca indiferent cati bani vor lua de la stat, cei care pot sa dea meditatii, o vor face in continuare. Deci...

Stefy spunea...

ministreasa adik ambramburica sucks...eu sunt de parere ca da merita salarii mari, dar cand se poate, nu cand nu se poate. Si in plus hai sa fim seriosi, cati bani iau din meditatii. eu la engleza dau 25 de ron, la romana 20 de ron etc...:| in fine :-j pe ambramburica tot nu o suport orice s-ar zice
la noi la 1 a aparut afis ca e greva, la astia de dupa masa a umblat o circulara ca nu e greva, iar noi astia de dimineata am plecat de la scoala cu ideea ca e greva. ma intreb cati merg la sc :|

allé spunea...

Se poate să aveţi voi drepate, se poate să am eu. Habar n-am. Cert este că, în actualul sistem, este o harababură totală.

TiBi spunea...

pai, alle, in toata romania este o harababura totala. nimic nu scapa!

Alex`andra spunea...

circ elevat. cam asa s`ar descrie. in orice caz, elevii vor avea de suferit.
profesorii, stim cu totii, vor obtine mereu ceea ce cer. de ce ? pt ca`n mana lor e educatia copiilor.
eu as propune sa se mareasca salariile debutantilor. un prof care e la inceput ia vreo 8 mil minim. vanzatoarea de la toneta din curtea scolii ia putin mai bine ca el. e logic ?! eu zic ca nu, dar nici sa`i dea 50 % majorarea aluia care deja are vreo 30 de milioane

The Fat One spunea...

Intr-un stat civilizat nu se intapla asa ceva dar uiti ca traim in Romania si aici e locul unde nimic nu se termina niciodata.

Cristian spunea...

Eh, este pur politic si atat, cei care sunt acum la putere sunt fix aceeasi care urlau sa se dea acel spor de +50% profesorilor, iar acum constata ca nu au de unde :) Romania nu poate suporta economic respectiva crestere, asta e tot. Nu are absolut nimeni ceva contra lor, sau altora. Nu sunt bani pentru salariile profesorilor, banii sunt necesarii pentru sutele de consilieri angajatii pe pile, pentru masinile luxoase, etc.

Anonim spunea...

ca la noi la nimeni ...saracii profesori :(

atypicaldoll spunea...

Hey there smart girl!
Trebuie sa recunosc ca sunt impresionata de modul in care, la cei 14 ani, reusesti sa sustii un punct de vedere, tinand cont de faptul ca nu ti-ai ales un subiect tocmai usor!
Iti lansez o provocare careia sunt convinsa ca ii vei face fata cu brio: http://atypicaldoll.wordpress.com/2009/05/04/se-cere-interzicerea-drogurilor-legale/
Ce parere ai?

cb spunea...

tratezi subiectul mult prea pasional :) problema e veche si o sa aiba rezolvare. dar nu acum. putintica rabdare. :)