25.05.2009

fashion magazines şi kitschul

Publicaţi postare

Când am vrut să citesc, pentru prima oară, o revistă d'asta... Elle, Glamour, Beau Monde... mi-au luat câteva săptămâni de sugerat, subtil, la mama, că ar fi fain să cumpere.
Hahaha. Adică... eu şi feişănu ? ştii tu... , supermodele, rochii, eleganţă, frumuseţe, stil... ?
hahahah. Te rog !

Asta a fost cu ceva timp în urmă.

Acum... lunar cumpăr câteva reviste d'astea. Şi da, nu înţeleg de ce alte fete de vârsta mea/mai mari nu ar cumpăra. Really, decât să cumperi Bravo Girl şi Cool Girl, -- tâmpenii, mai bine afli povestea lui... Marc Jacobs, de exemplu. Sau al unor tipe care au făcut ceva frumos. Care sunt apreciate. Care au grijă de... corpul lor. Şi de aspectul exterior. Pentru că dacă suntem inteligente putem să realizăm limita între exterior şi... interior. Şi ne dăm seama şi care e cel mai important. Doar că... Ţine de respect, bun simţ, atitudine, să te preocupe (în limita normalului)...cum arăţi. Şi în modul bun.
Cât despre preocuparea pentru aspectul exterior... îţi trebuie şi aici inteligenţă. Nu feştindu-te la ochi şi machiându-te, la paişpe ani, punându-ţi un tricou alb sclipicios ultra kitschos şi făcându-ţi părul neîngrijit şi ultra-ars cu placa.

Nu fac teoria feminităţii - n-am vârsta necesară.
Doar că...
girl !

asta e diferenţa între she's got the look şi kitsch.


10 comentarii:

Myriam spunea...

Am citit si eu Elle...si e chiar mult mai tare decat revistele de adolescente.La Cool Girl ma enerveaza ca din 100 de pagini,cel putin vreo patruzeci daca nu mai multe sunt cu imagini,in BravoGirl...ce sa mai zic!Dar...presupun k asa se fac afacerile pe la noi prin tara,dar pana la urma cred ca unele reviste au nevoie de persoane care au ceva in cap...nu care scriu acelasi sau aproape acelasi articol,doar cu titlul si imaginile schimbate...asa...o data la doua-trei luni.Deci...nu ma pot abtine...Elle&co rock...Cool and BravoGirl...suck:D

Anonim spunea...

cele mai bune 2 pagini dintr-o revista feminina sunt cele in care se spune: "citeste cartea..., asculta albumul... si urmareste filmul..." - cateodata fac recomandari bune, depinde de revista - restul nu conteaza.

allé spunea...

@ adrian:hahah; +)) cam... da;
şi interviurile & paginile cu clothes sunt calumia. doar că tu eşti... băiat. :D

@ myriam: în Cool girl şi Bravo şi altele de genul, nu găseşti numai ştiri despre nuştiu-ce pop star şi altele despre cum să nu-ştiu-ce cu băieţii şi alte kitschării demne de milă.

jorjh spunea...

Ce dor mi de generala cand veneau fetele la scoala cu cool girl si bravo si stateam toti baietii sa citim horoscopul:))

The Fat One spunea...

N-am nimic impotriva revistelor de moda, am mai multe impotriva faptului ca aproape toate revistele de genu prezinta niste fotomodele anorexice...Ma rog, poate sunt oameni la care le place sa vada un rand de haine aruncat pe un schelet ambulant, insa mie imi provoaca dezgust total.

Cat despre Bravo si alte reviste pentru tineri, le citeam si eu cand eram pe a 6-a, a 7-a dar m-am lasat de obiceiu' de a le cumpara si a le citi. Acuma, "cand mi s-au mai dechis ochii", mi se par niste porcarii si niste lucruri complet inutile, pentru ca promoveaza kitschul in cea mai pura forma (muzica, filme, haine, articole de tot jegu').

Simplu spunea...

Cand erma mic citeam si eu reviste de genu' Bravo de care vorbiti voi acolo. Mi'i se pareau interesante povetile alea care ajungeau la psihologul revistei.

vizionarul spunea...

din pacate, femeia (ca si barbatul) a devenit un consumator si este exploatata la maxim. Societatea de consum profita de slabiciunile omului, si de subconstientul lui ca sa-l faca sclav. Sa cumpere. Femeile nu fac exceptie... S-a creat o intreaga industrie ce face doar produse "pentru femei". Iar moda, de la o exprimare artistica a devenit o unealta a societatii de consum. Nu esti in trend, nu existi. Nu consumi produsele X nu esti femeie puternica, nu citesti Y nu esti o femeie independenta si sigura pe tine. Cu cat trece timpul vad tot mai multe femei care si-au pierdut feminitatea, se ascund sub straturi de machiaj, nesiguranta este mascata de o pseudoindependenta, si o raceala ce nu le caracterizeaza. Li se baga in cap o gramada de chestii inutile si fara fond.

Grațiela spunea...

Bine punctat... In fine, eu nu prea cumpar in general reviste:)) sunt o zgarcita, le citesc pe net:)) (astea fashionable)... Imi procuram intr-o vreme, revistele "Cosmopolitan" si "seventeen" din State... mi-e dor de vremurile acelea, bune reviste. Acum am inteles ca apar si in RO la chioscuri...
Merci ca mi-ai starnit curiozitatea prin postul tau;) >:D<

Anonim spunea...

am crescut cu revistele alea doua =))
dar ma amuzam copios, nu ma imbracam niciodata asa cum vedeam acolo (macar la capitolul originalitate sa excelez :D )
Insa... m-au invatat multe.

A. spunea...

Wow, mă mir că există fete sub 25 de ani care citesc reviste ca Elle (mă rog, în afară de mine...).