10.05.2009

3 citate


Înlocuiesc pledoaria mea cu cele 3 citate pentru o săptămână mai bună, cu nişte lucruri practice, de zi-cu-zi, bune maniere sau cum vreţi voi să le spuneţi. Sursa: "Cu mănuşi" de Mihaela Nicola;

"Dacă vrei să placi interlocutorului, să stârneşti în urmă-ţi reacţii admirative pentru felul în care comunici şi relaţionezi, e bine să ştii că:

* cea mai importantă parte a dialogului este să ştii să asculţi. Sunt de-a dreptul neplăcuţi cei ce întrerup, vorbesc despre ei, povestesc lucruri de care nu suntem interesaţi, au opinii, soluţii şi sentinţe apăsate pentru orice, se pricep la tot şi la toate

* exersează-ţi obiceiul de a citi o carte pe săptămână. Se va vedea: ideile şi forma pe care o îmbracă atunci când le expui în faţa interlocutorului vor fi mult mai îmbogăţite

* cei mai inteligenţi dintre noi ştiu că adevărul zace undeva la mijlocul unui schimb de idei contradictoriu. Oricât ai fi de înflăcărat să-ţi aperi "adevărul", nu pune mai multă emoţie decât este cazul într-o conversaţie."

capitolul: comunicare; paginile 36, 37, 42

PS: o să fac cum doriţi voi. Aşa că spuneţi-mi dacă doriţi să revin la cele 3 citate.

6 comentarii:

Geeky spunea...

Gata ..harry potter scrie pe mine, 6-7 saptamani am ce citii ..sunt curios ce forma interesanta o sa imi imbrace ideiile dupa aia. Daca nu merge incercam cu twilight sau ceva..

Purtarea si eticheta conteaza ..dar trebuie sa vina natural ..din demnitate si noblete ..nu din cele 425 de mii de carti pe tema asta.

Era un intreg text de conduita ..tanarul saluta batranul, domnul saluta doamna, etc ..iar la sfarsitul textului : Persoana politicoasa cum vede pe cineva cunocut il saluta. Si aia e tot.

allé spunea...

:))

cb spunea...

3 citate:
1. duminica
2. mai 10
3. 2009

genial! :)

ContraPunct spunea...

Vreau cele 3 citate :P

Danniel spunea...

Alle, continua cu cele3 citate, poate intra cineva mohorat pe blogul tau si de ce sa nu iasa bucuros?

allé spunea...

Mulţumesc, Daniel :)
mhmm
nu ştiu ce să zic...
nu prea am avut chef de citate...