06.04.2009

Inapoi (fila de jurnal)



Am ajuns acasă. A fost bien, mai ales că am avut noroc cu cele 2 cărţi de Agatha Christie (Crima din Orient Express şi Întâlnire cu moartea). Am fost teribil de încântată când m-am străduit să rezolv singură "cazul" din carte, să găsesc eu "criminalul" -- şi l-am găsit ! Alături de Hercules Poirot, am rezolvat "misterul", să-i zicem aşa. A fost un fel de încântare intelectuală.


Moby - Dream About Me

Zilele au trecut repede, secundele galopau, şi a venit luni. Acasă, cu soare, voie bună, Europa FM şi gardul din faţa scării mele înverzit.

Cum mă simt ?
M-am simţit bine să-l revăd pe bro-ul meu Voina, să o revăd pe Janna şi pe ceilalţi alţii pentru care, în inghesuiala stărilor şi ideilor (sau a lipsei lor), a tresărit un mugure de dor.

Intrigă
După terminarea orelor, să zicem că aveam energie, eram veselă, blabla. Am luat autobuzul, după ce am ieşit de la şcoală, ca să mă duc la bibliotecă, să-mi iau altă "hrană" (probabil nişte cărţi poliţiste, până fac rost de altă carte din seria
Twilight). Înghesuială, căldură insuportabilă... Înainte cu câteva secunde să ajung la ultima staţie, îmi amintesc, subit, că ar trebui să am buletinul/sau cum se numeşte chestia aia ca să poţi lua cărţi de la bibliotecă. Caut respectivul buletin. Nu-l găsesc. A trebuit să iau alt autobuz ca sa ma intorc... să-mi pierd jumătate de oră, să ajung acasă, să îmi dau seama, din nou, că sunt varză la chimie, şi că mâine dau test, şi că am pierdut iar din materie, şi că dragul meu creier este în perioada de hibernare profundă.
M-am enervat.
Adică... nici timp, nici plăcere psihică, nici plăcere pentru creier (că dacă nu ştiu chimie, e naşpa de media mea şi de echilibrul stării mele intelectuale).
Am încercat să găsesc o metodă de a scăpa de starea asta nervoasă singură, fără să dau search pe google la
ce să faci când eşti nervos, cum să te relaxezi, etc...
Am băut o ciocolată caldă şi mi-am deschis caietul de chimie.
Dacă iau totul sistematic, e muuult mai uşor să rezolv o problemă. Îmi notez ce trebuie să fac. Citesc fiecare lecţie. O repet. Încerc să o înţeleg Caut pe net exerciţii. Până la urmă, totul va fi bine, voi reuşi să înţeleg chimia. Şi nu mă voi mai enerva degeaba. Iar starea mea intelectuală va fi satisfăcută.

Acest deznodământ este unul fictiv, în realitate, chiar şi după citirea lecţiilor şi încercarea de a le înţelege, finalul a fost tot unul varză, ca în urma încercării de a învăţa chineză sau rusă.

3 comentarii:

windwhisperer spunea...

hello Kido !
bine ai revenit din mica vacanta !!:)

http://www.youtube.com/watch?v=X4V9awsmKpQ
Ghici ce/cine o inspira pe Agatha... :):)
O primavara minunata iti doresc !!
j.

Mihaela Chelaru spunea...

DA DA DA!! O iubim pe Agatha Christie! Citeste toate romanele ei, sunt absolut incantatoare!!!
Bine ai revenit in blogosfera!

allé spunea...

@ windwhisper:
îmi place ploaia... :x
O primăvară minunată deasemenea !!

@ Mihaela Chelaru:
le citesc acum :D